HTML

ReKreater

Itt osztjuk meg a Kreater Társadalmi Innovációs Ügynökség munkája során bennünk felmerülő gondolatokat és reakciókat, amelyeknek máshol nincs helye - de zavarna minket, ha még egy poszt sem születne belőlük. Lesz közte személyes reflexió, kritika és projektötlet is. Ez nem egy megmondó-blog, nem osztunk meg 3, 5 vagy 10 pontokat, hogy mit csinálj jobban. Gondolatokat teszünk közzé, amelyekről szívesen beszélgetünk tovább. Mintha együtt utaznánk a villamoson pár megállót.

Friss topikok

2013.11.18. 16:01 agoston.laci

Coffeshop-ok Budapesten

Nem, nem az a felvetés, hogy legyenek coffeshopok a magyar fővárosban, ennél reálisabb vagyok (különben is, ha már, akkor inkább a fű házhoz szállítás).

A coffeshop nekem a kategória-ujraértelmezés és -megújítás szimbóluma - a társadalmi innováció egyik alapmotívuma.

Elvileg egy étterem, egy kocsma, egy fagyizó vagy egy templom is lehetne ilyen, nekem megis az amsterdami coffeshopokban volt olyan érzésem, hogy mindegyik egy-egy paradigma, megközelítés vagy hitvallás - a hely gazdája megmutatja, ő hogyan értelmezi az adott tevékenység, vagy - tágan értelmezve - a létezés ideális körülményeit. Mind nagyjából ugyanazokat a szolgálatás-elemeket nyújtja, de mégis saját stílust alkot, saját utat nyit. Azt mutatja meg, hogy azt a valamit, ami köre a hely szerveződött, a kialakítója szerint hogyan kell vagy érdemes csinálni, vagy viszonyulni hozzá. Az egyik fémes alaphatású, a másik bőr, a harmadik fa, itt hangosan szól a zene, ott nem, ráadásul milyen zene, képi világok, keménységek es puhaságok, hangulatok, ízek, emberek, stb. 

Ha már pesszimista módon el is fogadjuk, hogy coffeshopok nem lehetnek Budapesten, a coffeshop- szemléletet érdemes lenne szem előtt tartanunk - már csak azért is, mert akkor is érvényesül, ha nem vesszük tudomásul.

Ha nem is szívni és révülni járnak hozzánk az ügyfeleink, vendégeink, hanem krumplit, polcot, könyvet, tusfurdot, bármit venni vagy csinálni, levelet feladni vagy tanácsadást igénybe venni, érdemes lenne úgy tenni, mintha minden momentum arról szólna, hogyan lehetne szerintünk a legjobban fogyasztani azt, amit nyújtunk. 

Jöjjön a service design kultúra, jöjjenek a kategóriát megújító ötletek, új termékek és szolgáltatások!

Nektek milyen helyek nyújtanak ilyen élményt saját kategóriájukban? Az eltűnőben levő, városi kisboltok? Taxik? Gyros-osok? Mondjatok akar általánosságban, akár névvel és címmel!

Szólj hozzá!

Címkék: társadalmi innováció Amsterdam coffeshop


A bejegyzés trackback címe:

https://rekreater.blog.hu/api/trackback/id/tr325641965

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása