HTML

ReKreater

Itt osztjuk meg a Kreater Társadalmi Innovációs Ügynökség munkája során bennünk felmerülő gondolatokat és reakciókat, amelyeknek máshol nincs helye - de zavarna minket, ha még egy poszt sem születne belőlük. Lesz közte személyes reflexió, kritika és projektötlet is. Ez nem egy megmondó-blog, nem osztunk meg 3, 5 vagy 10 pontokat, hogy mit csinálj jobban. Gondolatokat teszünk közzé, amelyekről szívesen beszélgetünk tovább. Mintha együtt utaznánk a villamoson pár megállót.

Friss topikok

2013.10.12. 15:59 kreater

"Meddig mész? Áááá, akkor együtt megyünk." - Miért indítunk blogot? És mi lesz ez?

Reflektálunk a Kreateres életünkre, valamint azokra a gondolatokra, ötletekre, élményekre, amelyeket attól függetlenül fontosnak és érdekesnek érzünk, hogy a Kreaterhez nincs közük közvetlenül. 

Majdnem négy éve toljuk a Kreatert, töretlenül fontosnak érezzük minden hullámvölgy és a gyors fenntarthatóvá válás elmaradása ellenére. Ráadásul egy olyan hangulat is megszállt minket, hogy itt most valami tanulságos folyamat zajlik - akár a valószínűtlen kudarcunk, akár a valószínű sikerünk, de biztosnak érezzük, hogy tanulságos lesz. Emeltük a tétet és tavasz óta alapvetően ezt csináljuk mind a hárman (Zsófi, Iván, Laci), szeptembertől pedig a legaktívabb-legbelsőbb mag még kettő plusz egy csodálatos csapattaggal (Marietta, Nelli és Julcsi - róluk később) gazdagodott. Elképesztő erős most a csapatunk, a kérdés tényleg csak az, hogy mit kezdünk és mire megyünk vele.

Az egész kreaterkedés közben látunk olyan témákat, amelyekre önmagában megérné egy blogot vagy szervezetet alapítani, így itt foglalkozunk mindazzal, amivel komolyabban (projektként) idő- vagy kapacitáshiány miatt nem tudunk. Sok mindent csinálunk ötletgazda, civil és multi irányban, sokat látunk és tapasztalunk az innovációs, startup tanácsadók és guruk, valamint a civil/üzleti szféra közötti révész szerepét betöltő, "szektoriális infrastruktúra-építő" szervezetek munkájából. Minden irány kapcsán igaz, hogy kint is vagyunk, bent is vagyunk - és közben rengeteg gondolatunk születik. Ezeket osztjuk meg veletek.  

Ugyanakkor az sem véletlen, hogy mi a Kreaterben, a Kreaternél kötöttünk ki. Szűrőként is tekintünk magunkra, szociológus, marketinges vagy éppen közgazdász, világutazó vagy innovátor, megfigyelő vagy közösségszervező (stb.) énünk a Kreateren túl is megfigyel, rácsodálkozik, kérdez, ügyek és projektek iránt vonzódik. Ezeket is megosztjuk majd veletek itt.

Lesznek rövid és hosszabb felvetések, vélemények, élmények, történetek, elméletek, interjúk, kritikák és beszámolók. Miközben saját igényeinket is kielégítjük azáltal, hogy a hiányérzetünk tompítására olyanokról is írunk, amiket akár projektként is szívesen látnánk, beljebb engedünk minden érdeklődőt a saját életünkbe. A hazai és nemzetközi tanácsadók, guruk szakmai blogjából a lazaság, a megmondás, az észosztás és a fenegyerekség árad, amivel nincsen semmi bajunk - élvezettel is olvassuk az ilyen tartalmakat, sőt, teljesítményt látunk mögötte.

A ReKreater az önreflexió, a kérdésfelvetés és megkérdőjelezés, az elmerengés és az elbizonytalanodás mentén enged betekintést az életünkbe, gondolatainkba, ötleteinkbe. Gondolatébresztő, tanulságos és könnyedén továbbszőhető tartalmat kínálunk. Nyilvános kávészünet, virtuális kutyasétáltatás vagy a villamoson való egymás mellé keveredés közbeni beszélgetés.

Neked is örülünk, kerülj beljebb!   

1 komment

Címkék: blog cél Kreater rekreater


A bejegyzés trackback címe:

https://rekreater.blog.hu/api/trackback/id/tr365564906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Habináné Tuza Klára 2013.10.12. 17:52:51

A blogot nagyon jó ötletnek tartom. Egy éve kísérem figyelemmel a Kreater tevékenységét.Néha szeretném is megosztani ötleteimet, kétségeimet. Néha úgy érzem hogy más fogalmi keretek között kommunikálunk ( pl. nem ugyanazt értjük társadalmi innováció alatt itthon , Franciaországban vagy az USA-ban) és nem vagyok szociológus, nem a szociológia fogalmi keretrendszerét használom. Azt azonbanbiztosan tudom, hogy legyek közgazdász, orvos, ersztergályos vagyakár aranykalászos gazda a társadalmi innováció mindannyiunknak fontos.
süti beállítások módosítása